Dani Logetens Limburgs Kampioen

Afgelopen zondag werden de Limburgse kampioenschappen -18 jaar gehouden. Sportinstituut Verhagen uit Venray streed met 6 judoka’s mee om de prijzen.  De judoka’s die bij de beste twee horen in hun gewichtsklassen plaatst zich voor het NK in Emmen op 5 april. Dan zitten ze bij de beste 14 van Nederland.

Dani Logtens die uit komt in de klasse -60Kg won al zijn partijen met over macht, alle partijen won hij met een mooie Uchi mata (heupworp). In de finale scoorde hij ook met deze worp een Yugo en een Wazari (half punt). Daarmee stond hij op de hoogste trede van het ereschavot.

20140316_130624

Nils Koedam verloor de finale met een klein puntje verschil maar werd tweede in de klasse -90kg. Ook Imke Mulder verloor de finale partij, een mooie  tweede plaats en een ticket voor het Nk als beloning.

Celeste Pijnenborg verloor ook haar finale partij van de Nederlands kampioenen -21 jaar. Celeste heeft zich dit jaar voor de derde keer geplaatst voor een NK en wel Bij de -18, -21 en bij de senioren. Dit heeft nog nooit iemand van onze club voor elkaar gekregen.

Sven Staartman won zijn eerste partij en verloor twee partijen wel goed gedraaid maar kwam net nog tekort. Sjoerd Oudenhoven won zijn eerste twee partijen en stond in de halve finale deze verloor hij. In de kleinen finale om de derde plaats viel hij ongelukkig en schoot zijn elle boog uit de kom. Moest de partij staken voor behandeling.

20140316_131242

We zijn echt super op weg nog op elk Nk hebben er judoka’s van onze club  zich geplaatst zowel valide als bij de G-judo met tot nu toe 4 mediale.  Ons team van leraren en assistenten  hebben twee jaar geleden de schouders eronder gezet om deze groep beter te gaan maken. Het team bestaat uit Hoofdtrainer Mayk Claassen en Rudi Verhagen. Assistenten zijn Marcel Litjens, Wouter Hendriks en Jessie Wismans. Rudi Hoofd voor G-judo en valide judo Senioren -21 en -18jaar.  Mayk Trainer senioren, -21 en -18jaar. En Marcel wouter en Jessie -15, -12 en -10jaar. Michel Minckenberg is onze sportfysio hij doet zijn best om de evt blessures zo snel mogelijk op te lossen. Dit heeft geleid tot het succes tot nu toe. Alles is gepland in een langer termijn planning. Er staan nog meer talenten te springen om te scooren. Ik ben super trost op mijn team, groetjes Rudi.

17mrt