4 Open Duitse judo Kampioenen

4 Open Duitse judokampioenen voor Sportinstituut Verhagen

 

Afgelopen zaterdag zijn 7 g-judoka’s van Sportinstituut Verhagen afgereisd naar Grenzach-Wyhlen (D) waar de Duitse G-judokampioenschappen werden gehouden. Daar kwamen in totaal ca. 270 deelnemers uit Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland en heel Duitsland bij elkaar om in alle vriendschap maar ook grote vechtlust de strijd om de eremetalen aan te aan.

Voor de categorieën 1 en 2 werd gewerkt volgens het dubbel-k.o.-systeem, terwijl voor de categorieën 3, 4 en 5 werd gewerkt volgens het poule-systeem. In de ochtenduren werd de poules doorgenomen tot de halve finales. In de middag werden de (halve) finales gespeeld.

Patrick van den Beuken (-73kg)was voor zijn eerste wedstrijd vrijgeloot en ging rechtstreeks naar de halve finales. Daar verloor hij de halve finalewedstrijd op ippon, maar wist zich in de strijd om de derde plaats te verzekeren van de bronzen medaille.

Michael van der Male (+100kg) was eveneens voor zijn eerste wedstrijd vrijgeloot en ging dus ook rechtstreeks naar de halve finales. Ook hij verloor zijn  halve finalewedstrijd op ippon en wist de kleine finale om de derde plaats op zijn naam te zetten. Een welverdiende bronzen medaille ook voor hem.

Andy van Hoek (-60kg) was ook vrijgeloot voor de eerste wedstrijd, maar wist zijn halve finalewedstrijd met ippon op zijn naam te zetten. In de finale verloor hij de helaas de strijd op ippon maar mocht zich toch de har bevochten zilveren medaille laten uitreiken.

Ben Sijmons (-50kg), de jongste deelnemer van Rudi Verhagen, wist zijn vier wedstrijden overtuigend met ippon af te sluiten. Hij mocht daarom op het hoogste trede van het ereschavot de gouden medaille ontvangen.

Jurgen van der Heijden(-100kg) won zijn eerste wedstrijd op ippon en mocht zo naar de halve finales. Deze wist hij ook op zijn naam te zetten en dus verzekerde hij zich ook van deelname aan de finalewedstrijd. Met een overtuigende ippon wist hij ook deze wedstrijd naar zich toe te halen en mocht hij zich bij de prijsuitreiking de gouden medaille laten omhangen.

Yoeri Bussemakers (-55kg) werd eveneens kampioen, nadat hij al zijn wedstrijden met ippon had gewonnen. Ook hij keerde tevreden met een mooie gouden medaille terug naar huis.

Etiënne Wolters (-90kg) sloot het rijtje van kampioenen af. Nadat hij voor de eerste wedstrijd was vrijgeloot, wist hij de halve finalewedstrijd en ook de finalewedstrijd met ippon te winnen. Ook hij is met een prachtige medaille huiswaarts gekeerd.

We kijken met grote tevredenheid terug op de deelname aan dit toernooi en is, terecht, trots op de prestaties van zijn pupillen.

24mei