Zorgsport centrum


Deze sport behoeft geen introductie. Wereldwijd is bekend en bewezen dat judo een positief effect heeft op vele gebieden. Denk hierbij aan de fysieke/mentale gesteldheid alsmede het verbeteren van motoriek & coördinatie. Ook aspecten als weerbaarheid en respect spelen bij deze sport een grote rol.

Bij Sportinstituut Verhagen is judo te beoefenen in de ruimste zin van het woord! Van jong tot oud, recreant tot topsporter, valide en mindervalide. Hier wordt persoonsgericht gewerkt en iedereen is voor ons gelijk.

Respect en plezier staan bij ons hoog in het vaandel!


Met trots kunnen we stellen dat we op het gebied van G-Judo tot de absolute top behoren. Dit zowel nationaal als internationaal. Onze manier van begeleiden van mensen met een beperking is uniek, misschien ook wel omdat voor ons geen mensen met een beperking bestaan.

Of juist wel? Is dan iedereen beperkt?

Kom eens kijken/meedoen bij het G-judo om te ervaren dat onze judoka’s niet beperkt zijn maar gigantisch bijzonder.


Dagbesteding bij een sportschool? Helemaal niet gek vinden wij, er zijn vele bijzondere mensen die verder willen in de sport; wij geven ze die kans. Daarbij leren we ze tevens de facetten die daar onderdeel van zijn.

U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld:
– Les ondersteuning
– Het in een groep functioneren en werken
– Het schoonhouden van de accommodatie
– Repareren van de toestellen en het gebouw – Hygiëne                                                                                                      – onderhoud in de groenvoorziening werkomgeving.                                                                                                          – op recreatieve wijzen bakken van allerlei kleine producten zoals koekjes cake en broodjes.

Bij ons wordt gekeken naar wat de persoon wil en kan, zie ons als ondersteunend en niet als bepalend. Naar onze bescheiden mening wordt het langzaam tijd om de bijzondere kanjers zelf te laten kiezen welke richting ze op willen gaan en waar ze zich lekker bij voelen.


Onze sportschool is uniek te noemen!

Wij combineren dagbesteding en sport samen (zorgsport). Wat houdt dit in: onze mensen die aan dagbesteding doen mogen na hun werktaken ook sporten. Dit doen we zodat ze meer gaan bewegen en kennis kunnen maken met de sporten die we hebben. Bijvoorbeeld Judo in de zorg maar ook fitness is een mogelijkheid.


Fysiotherapie is niet meer weg te denken binnen de sport. Wij gaan nog een stapje verder en bieden naast de “gewone” fysiotherapie een nog specifiekere vorm aan: de sportfysiotherapie – en revalidatietherapie. Net wat gedetailleerder en met meer kennis over specifieke zaken. Een nóg professionelere kijk op bewegen en, natuurlijk, het menselijk lichaam.

Samen met u bekijkt onze fysiotherapeut wat de mogelijkheden zijn en brengt hij u op een veilige en reële manier op het gewenste niveau. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen.

Ook hier wordt bij ons niemand uitgesloten en kan men op alle sportniveau’s gebruik maken van zijn kennis en expertise.

Natuurlijk zijn er altijd geleerden met meer kennis, ook hier is over nagedacht. Om onze leden te ondersteunen werken wij zeer nauw samen met het SMA(Sport Medisch Advies Centrum); dit toont dat u onze belangrijkste schakel bent binnen onze organisatie.

Wij gaan voor kwaliteit, hopelijk u ook!

Klein maar fijn. Onze fitnessruimte is bewust ingericht voor kleine aantallen. Bij ons kunt u sporten terwijl u kind ernaast bij de judoles volop aan het trainen is.  Eenieder kan werken aan de doelen die men voor ogen heeft.