Judo

 

Judo is een sport waarin U zich bij “Sportinstituut” kunt bekwamen. Het is een combinatie van diverse vechtsporten en is ooit ontwikkeld als opvoedkundig middel.

IMG_9215

Judo betekent letterlijk “zachte weg” en is een verdedigingsport.Iedereen kan judo doen; jong, oud, dames en heren, verstandelijk, lichamelijk en visueel gehandicapten. En dit allemaal in zowel recreatief als in wedstrijd verband.

Kinderen kunnen vanaf 5 jaar spelenderwijs de technieken van het judo aanleren en zich oefenen in zelfbeheersing.In deze leeftijdsfase heeft judo dan ook een sterk karaktervormend effect. Het kind leert in het judospel samen met anderen, op zich zelf te vertrouwen en door te zetten. Natuurlijk is judo voor kinderen ook een ideale manier om onder toezicht op een gecontroleerde manier overtollige energie kwijt te raken.

Ook kunnen kinderen, met voldoende talent en motivatie opgenomen worden in de selectie van “Sportinstituut Verhagen”. Voor de judoka’s van de selectie worden extra trainingen, nationaal en internationaal niveau. Bij de selectie word veel aandacht geschonken aan het perfectioneren van de judotechnieken.

Ook voor volwassenen is judo een leuke manier om sportief bezig te zijn. Een stukje ontspanning door inspanning.

IMG_9190