Niels Thijssen op dreef Derde op ONK.

19jan

Niels 3de onk

Niels Thijssen derde op de Open Nederlandse kampioenschappen Judo.

 

Op zondag 10 januari werden in Eindhoven de open Nederlandse kampioenschappen gehouden voor aspiranten en junioren. Niels Thijssen was een van de vier geplaatsen judoka’s van Sportinstituut Verhagen. Hij komt uit tot 55kg -15 Jaar. Deze klasse was sterk bezet met Duitsers, Engelsen en Franssen judoka’s. Hij won overtuigend zijn voorrondes en stuitte in de halve finale daar verloor hij nipt. In de kleine finale om de derde plaats was hij weer overtuigd van zijn kunnen en dwong zijn tegenstander naar de mat. Een mooie heupworp was het resultaat van een Ippon. Niels was de beste Nederlander in zijn klasse.

 

Gemert

Zondag 17 januari was er een nationaal judotoernooi in Gemert met 570 judoka’s in verschillende klasse. Sportinstituut Verhagen streed met 12 judoka’s mee om het eremetaal. Niels Thijssen was ook hier weer op dreef hij werd Kampioen in zijn klasse tot 55kg -15jaar. Met nog geen 6 minuten op de judomat overwon hij 6 tegenstanders met een volpunt.

Evan Wilmsen komt normaal uit in de klasse senioren -90 kg maar de organisatie had twee gewichtsklasse samengevoegd de klasse -100kg kwam erbij. Evan won twee partijen en verloor helaas de finale en kwam op een hele mooie tweede plaats.

Bram Oudenhoven won zijn eerste partij. De tweede partij verloor hij helaas en kwam dan in de verliesaars ronde. Door er weer kei hart te knokken heeft hij zich geplaatst voor de kleine finale om de derde plaats en ook deze kon hij op zijn naam zetten. Een mooie derde podium plaats voor Bram in de klasse senioren -73kg.

Zijn broer Sjoerd overkwam hetzelfde alleen hij verloor de kleine finale en werd vierde.

Verder hadden Lola Florh, Tim Bastiaans en Jens oudenhoven twee partijen op hun naam kunnen zetten en daarna verloren ze er twee, dan ben je uitgeschakeld. De andere judoka’s hebben kei hard gestreden hopelijk volgende keer beter zodat ook jullie op het podium komen.